14 DAGEN KENNISMAKING MET CAMBODJA

Op aanvraag

Een rondreis Cambodja zit boordevol natuurpracht, culturele bezienswaardigheden, mooie stranden en tijdens de reis maak je kennis met de heerlijke Cambodjaanse keuken. En Cambodja is niet alleen het tempelcomplex Angkor Wat, er is zoveel meer! Je gaat ook naar de binnenlanden en het strand, je ziet nog de Pot-genocide in Phnom Penh. Dit is een ideale reis om kennis te maken met het mooie Cambodja, want het wordt met recht het koninkrijk van de wonderen genoemd!

BESTEMMING

 • Siem Reap
 • Angkor Wat
 • Angkor Thom
 • Beng Melea
 • Kampong Kleang
 • Phnom Koulen
 • Bantey Srei
 • Phare du Ciruce
 • Battambang – bamboetrein
 • Tonle Sap rivier
 • Killing Fields
 • Mekong Island
 • Sihounokville – strand

 

HOOGTEPUNTEN

 • De zeer bijzondere tempelcomplexen in de omgeving van Siem Reap
 • Prachtige natuurgebieden en activiteiten hier
 • Bamboetrein in Battambang
 • Strandafsluiting in Shinoukville

REISPROGRAMMA

DAG 1 AANKOMST SIEM REAP

Welkom in Cambodja! Bij aankomst op het vliegveld word je hartelijk welkom geheten en naar je hotel gebracht. Hier krijg je een welkomstdrankje en informatie over Cambodja en de fantastische reis die op het punt staat te beginnen. Hierna heb je de tijd aan jezelf om even bij te komen van de lange reis en te wennen aan het nieuwe klimaat. Aan het einde van de middag word je door een gids opgehaald en naar een pagode gebracht waar je van alles kunt leren over het Boeddhisme en waar je een unieke ervaring zult beleven: Je wordt gezegend door een monnik!

DAG 2 SIEM REAP – ANGKOR – SIEM REAP

Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel door een tuktuk om samen met een gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit wereld erfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mistiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoek je Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is. Ondertussen kun je je dorst lessen met een verse kokosnoot. Na een kort ritje kom je aan bij Angkor Thom, waar je de twaalfde-eeuwse Bayon bezoekt. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex. Later op de dag gaat je de Ta Phrom tempel bezichtigen. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boorwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt.

DAG 3 SIEM REAP – BENG MELEA – KAMPONG KLEANG – SIEM REAP

´s Morgens rijd je met een Amerikaanse A2 Jeep naar de mysterieuze 12e eeuwse temple van Beng Melea die midden in de jungle ligt. Deze tempel is bijna geheel overgroeid met planten, bomen, lianen en mos. Na het bezoek aan de tempel, breng je een bezoek aan het grootste drijvende dorp van Cambodja, genaamd Kampong Kleang. Tijdens het droogseizoen kun je tussen de palen door lopen waar het dorp op rust, zo´n 10 meter boven je hoofd. In het regenseizoen bereikt het water z´n hoogste stand en komt het water tot op 2 meter onder de huizen. Je kunt hier genieten van een boottocht door het dorp en je krijgt de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Via kleine zandweggetjes en dorpjes ga je weer terug naar Siem Reap.

DAG 4 SIEM REAP – PHNOM KOULEN – SIEM REAP

Na het ontbijt wordt je ’s morgens opgehaald voor één van de absolute hoogtepunten van deze avontuurlijke trip. Eerst breng je een bezoek aan de Bantey Srei tempel, één van de mooiste van de regio. Het beeldhouwwerk is zeer gedetailleerd en goed behouden gebleven en er is dus meer dan genoeg te zien. Hierna rijd je met de jeep naar het Nationale Park Phnom Koulen, onderweg kun je genieten van adembenemende landschappen. Van houten hutten op palen tot groene rijstvelden met hoge palmbomen aan de horizon. Het avontuurlijke gevoel in de jeep geeft een hele andere kijk op het platteland van Cambodja. Phnom Koulen is één van de mooiste en historisch belangrijkste locaties in de omgeving. De berg wordt als zeer heilig beschouwd en is een pelgrimsoord met grote religieuze betekenis voor Hindoes en Boeddhisten. Voor velen is de liggende Buddha die je hier ziet het hoogtepunt van de dag. Op de bodem van de rivier zijn vele Hindu-lingams te zien. Daarnaast zijn hier twee van de meest spectaculaire watervallen van Cambodja te zien. Aan de voet van de waterval is er de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen.

DAG 5 SIEM REAP

Deze dag is ter vrije besteding.

Om 19.15 word je opgehaald en naar Phare the Ciruce gebracht. De show zelf is van grote kwaliteit, een combinatie van acrobatiek, jongleurs, acteurs en human performance, gewoonweg een adembenemende show.

DAG 6 SIEM REAP – BATTAMBANG

Vandaag verlaat je Siem Reap en reis je door naar Battambang. In het regenseizoen kun je deze trip per boot maken. Afhankelijk van de hoogte van het water in de rivier, duurt de trip tussen de 5 en de 8 uur. Als je met de boot gaat, is het vroeg dag want dan vertrek je al om 06:00 uur bij het hotel. De beloning volgt echter in de vorm van een prachtige boottocht die je intens laat genieten van het leven aan de oevers. Je ziet mensen baden, kinderen zwemmen en dieren waden in de rijke rivierbedding. Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk en zul je per taxi moeten reizen. De tocht duurt dan zo´n 3 uur. Uiteraard is de taxi ook beschikbaar indien je liever per taxi dan per boot reist. In dat geval kun je ook wat later op de ochtend vertrekken. ´s Avonds verblijf je in een mooi hotel met een zwembad en een rustieke palmentuin.

DAG 7 BATTAMBANG

Tijd voor een eerste kennismaking met Battambang! Vandaag vormt een ritje met de beroemde bamboetrein een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding. De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor jou aan de kant gaan.

DAG 8 BATTAMBANG

Deze dag is ter vrije besteding. Je kunt optioneel een interessante fietstocht maken met een Engelssprekende gids, of misschien heb je meer zin om door de oude Frans koloniale stad te lopen, de keuze is aan jou. Een dagje aan het zwembad met een goed boek, of jezelf trakteren op een heerlijke massage behoort ook tot de mogelijkheden.

DAG 9 BATTAMBANG – PHNOM PENH

Vandaag verlaat je Battambang. Na het ontbijt reis je door de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh met een taxi. deze rit duurt tussen de 4 en 5 uur en onderweg wordt regelmatig gestopt zodat je mooie foto´s kunt maken. Later in de middag bezoekt u de Tonlé Sap-rivier en geniet je van een magische zonsondergang. Langs de boulevard vindt je bovendien vele restaurantjes en bars om te bezoeken.

DAG 10 PHNOM PENH

Tijd voor een interessante citytour door Phnom Penh. ´s Ochtends brengt een tuk-tuk je naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school wed door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis, tijdens hun regime dat duurde van 1975 tot 1979. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Royal Palace, een gebouwencomplex dat dienst doet als Koninklijke residentie voor de koning van Cambodja. Hier kunnen bezichtigt je pure Khmer architectuur. Je vervolgt deze citytour door de stad te verlaten en het lugubere Choeung Ek te bezoeken, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Onderweg terug naar het hotel stop je bij één van de lokale markten.

DAG 11 PHNOM PENH – MEKONG ISLAND – PHNOM PENH

Een fietstour door de omgeving van Phnom Penh is werkelijk een unieke ervaring, ver weg van de tuk-tuks, de motoren, de massages, de pizza´s en de bars. Gewoon lekker fietsen over de eilandjes in de Mekong-rivier, even ten noorden van Phnom Penh. Wanneer je terugkeert naar de stad heb je een hele andere kant van Phnom Penh en van Cambodja gezien.

DAG 12 PHNOM PENH – SIHANOUKVILLE

In de ochtend haalt een taxi je op bij het hotel en brengt je naar Sihanoukville, ongeveer 4 uur ten zuiden van Phnom Penh. ´s Avonds kun je de zonsondergang zien en op het strand van een diner genieten

DAG 13 SIHANOUKVILLE

Deze dag is ter vrije besteding. Je kunt de dag benutten om voor vrienden en familie souvenirs te kopen, of om een boek te lezen bij het zwembad of op het strand. Maar je kunt ook gaan snorkelen of duiken. Ook een boottocht naar een van afgelegen eilanden of een bezoek aan het nationale park Ream behoren tot de mogelijkheden.

DAG 14 SIHANOUKVILLE – PHNOM PENH AIRPORT

Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. Je wordt per taxi naar het internationale vliegveld van Phnom Penh gebracht, vanwaar je weer op je terugvlucht naar huis stapt. je arriveert de volgende dag weer thuis.

Schrijf uw recensie

14 DAGEN KENNISMAKING MET CAMBODJA

14 DAGEN KENNISMAKING MET CAMBODJA

Een rondreis Cambodja zit boordevol natuurpracht, culturele bezienswaardigheden, mooie stranden en tijdens de reis maak je kennis met de heerlijke Cambodjaanse keuken. En Cambodja is niet alleen het tempelcomplex Angkor Wat, er is zoveel meer! Je gaat ook naar de binnenlanden en het strand, je ziet nog de Pot-genocide in Phnom Penh. Dit is een ideale reis om kennis te maken met het mooie Cambodja, want het wordt met recht het koninkrijk van de wonderen genoemd!

Siem Reap: Sonaloung Boutique hotel

Battambang: Battambang Resort

Phnom Penh: Villa Langka

Sihanoukville: Tamu hotel

PRIJZEN GELDIG TOT 31-03-2017

Prijzen per persoon

 

1 persoon

2 personen

3 personen

4 personen

Toeslag 1 persoonskamer

Prijzen per persoon

€ 2791

€ 1539

€ 1639

€ 1437

€ 735

Top