De achtergrond van Delta Holidays

Met diverse reisgidsen, heel veel verhalen van vrienden, ouders en vooral heel veel goede adviezen, zoals drink geen kraanwater, eet niet langs de weg en geniet ging ik samen met 3 vrienden met Sri Lankan Airways naar Colombo. Na ontvangst op de luchthaven was de eerste stop bij een kraampje langs de weg, en genoten van het vocht van een heuse kokosnoot… Mmm, goede adviezen?? Die zijn er natuurlijk om niet op te volgen als je voor het eerst zonder ouders zo ver weg gaat… De overige adviezen hebben we zeker wel opgevolgd, want genieten was het zeker. Wat een heerlijk land is Sri Lanka. We vielen van de ene verbazing van de andere… Zoveel verschillende bezienswaardigheden, maar ook vooral zo afwisselend. Van de bijzondere tocht naar de top van Sigiriya Rock, de grot in de rotsen in Dambulla met de indrukwekkende gouden Boeddha, tot het insmeren van allerlei crèmepjes en zalfjes in de kruidentuin. Ook de dansshow in Kandy maakte diepe indruk, en een van mijn vrienden durfde het aan (om weliswaar met schoenen aan) ook over het vuur te lopen dansen, en de speciale ceremonie in Kandy bij de Tempel van de Tand, waar een van de resten van de tand van Boeddha liggen, waren momenten om nooit te vergeten. Een kleine tegenvaller was in oktober het weer, het is dan regenseizoen in Sri Lanka, en ondanks dat we alle bezienswaardigheden konden zien, hadden we na 1,5 week bijna geen droge draad meer in onze koffer zitten. Gelukkig stond toen de excursie naar Polonnaruwa met de bijzondere Gal Vihara, de grote liggende Boeddha op het programma. We liepen hier een beetje te geinen, en ik zei nog, “Bartje bidt niet feurbrune bonen, maar ik wil best voor een bietje zon bidden”. En zo geschiedde… met z’n drieën hebben wij bij een van de tempels van de weergoden gebeden voor zon en mooi weer… En of je het wilt geloven of niet… de dagen die erna kwamen waren zonovergoten zonder ook nog maar een wolkje aan de hemel te ontdekken… dank je wel God van….

Heel bijzonder waren daarna ook de theeplantages in Newara Eliya en de kennismaking met het beroemde voetbalelftal van Kandy. En hoe leuk is het dan, om als wij dan toch in Negombo zijn, en zij daar hun uitwedstrijd moeten spelen. Het werd een zitplaats eerste rang… grandioos.

En genoten hebben we, op het strand van Bentota, met nog een excursie naar Galle, een oud Nederlands vestigingsstadje in het zuiden van Sri Lanka, met nog een aantal monumenten en gebouwen die herinneren aan de Nederlandse bezetting in ….

Ook een excursie naar de paalvissers van Hikkaduwa en de broedplaats voor schildpadden mocht niet ontbreken, maar het strand aan de zuidkust was een prima afsluiting van een geweldige reis door Sri Lanka. We konden hier tot ver tot aan onze knieen het water in, en de temperatuur was meer dan heerlijk. Hier was ook geen sterkte onderstroming zoals we dat wel hadden bij het strand van Negombo, dit was af en toe ook best eng om hier tot aan je middel het water in te gaan!

Mijn eerste kennismaking met Azië was een feit en met tranen in mijn ogen heb ik toen afscheid genomen van dit waanzinnige land en zelfs na 20 jaar denk ik nog steeds met heel veel plezier terug aan deze bijzondere reis. Dank je wel Monique, Eric en Thomas voor deze geweldige ervaring!

Gefilterd op Zoektermen

Reacties

Laat een reactie achter

Top