LAOS

Het prachtige Laos heeft pas sinds enkele jaren haar deuren geopend voor het westen, waardoor de toeristische infrastructuur nog niet aan de wensen voldoet van de moderne toerist. Tegenwoordig is een reis door Laos goed te doen. De traditionele manier van leven, de schitterende en ongerepte natuur, de vele prachtige grotten, de indrukwekkende bo...

Het prachtige Laos heeft pas sinds enkele jaren haar deuren geopend voor het westen, waardoor de toeristische infrastructuur nog niet aan de wensen voldoet van de moderne toerist. Tegenwoordig is een reis door Laos goed te doen. De traditionele manier van leven, de schitterende en ongerepte natuur, de vele prachtige grotten, de indrukwekkende boeddhistische cultuurschatten en tempelcomplexen en de Franse invloeden uit de koloniale tijd maken het gebrek aan comfort meteen goed. Hoogtepunten zijn de hoofdstad Vientiane, met zijn koloniale centrum, Luang Prabang, een stad die in zijn geheel op de lijst van Unesco staat en in het zuiden de Vat Phou tempel en de dolfijnen in de Mekong Rivier. Voor het strand moet je hier niet zijn, Laos is het enigste land in Zuid Oost Azië dat geen kustlijn heeft.

 

 

Meer

LAOS 

Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

NOORD LAOS

In het noorden van Laos ligt Luang Prabang en wordt ook wel de ‘Parel van de Oriënt’ genoemd. Tientallen boeddhistische tempels, lachende monniken, lantaarnverlichte straatjes, sierlijke Frans-Indochinese architectuur en een fotogenieke ligging in de heuvels, tussen de Mekong en Nam Khan rivier hebben er voor gezorgd dat deze stad in zijn geheel op de lijst van Unesco is komen te staan. Naast cultuur is ook de natuur goed vertegenwoordig in watervallen, karstgebergte, rivieren en rijstvelden. Hier vind je ook kleurrijke bergstammen die ver van de bewoonde wereld wonen. Dat zorgt er voor dat hun cultuur nog steeds goed intact is. Ook de hoofdstad Vientiane is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

 

ZUID LAOS

Kom je in Noord-Laos wel wat toeristen tegen, het zuiden is bijna volledig onontdekt. Het is er platter en kaler, met uitgestrekte rijstvelden, koffieplantages en vele slaperige dorpjes. Populair is wel Si Phan Don, ook wel de ‘4000 eilanden’ genoemd. Deze tropische archipel van zandplaten, bewoonde en onbewoonde eilandjes in de turquoise afsplitsingen van de Mekong is dé plek voor luieren in een hangmat. Ook heb je kans om de zeldzame Irrawaddy-zoetwaterdolfijnen te spotten. Een ander hoogtepunt van Zuid-Laos is het Boloven Plateau, een vruchtbare hoogvlakte vol regenwoud, watervallen en koffieplantages waar de fanatieke wandelaar zijn genoegen vindt.

CENTRAAL LAOS

De natuur in Laos heeft twee gezichten: rivieren en bergen. Aan de ene kant bepaalt het bergachtige gebied voor een overgroot deel het landschap en dat is helemaal niet erg. Zo is het Bolaven Plateau een wonderschoon gebied in centraal Laos. Het centrale deel op de kaart van Laos is de regio met onder meer de hoofdstad Vientiane. Vientiane is ongetwijfeld de rustigste hoofdstad van Zuidoost-Azië. De grotten in Laos zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Laos en staan bekend als de mooiste grottenstelsels in heel Azië. De meeste grotten vindt je in noord en centraal Laos.

Top